0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Kamersteiger van Ladder-Steiger

Zijn de plafonds in uw woning of bedrijfsruimte aan een opfrisbeurt toe? Een vervelende klus als u geen ladder of kamersteiger heeft. Bij ladder-steiger.be vindt u een ruim assortiment aan kamersteigers en vouwsteigers. Bij ons kan u een kamersteiger kopen voor professioneel gebruik, maar we hebben ook een ruime keuze vouwsteigers voor doe-het-zelf en particulier gebruik aan concurrentiële prijzen!

De kamersteigers zijn steeds gemaakt uit lichtgewicht aluminium en eenvoudig in gebruik. Onze inklapbare kamersteigers zijn ook gemakkelijk te monteren, demonteren, vervoeren en compact op te bergen. Kortom, een vouwsteiger kopen is de ideale oplossing voor al uw klusjes!

Een kamersteiger kan op verschillende manieren ingezet worden en is zeer geschikt voor kleine ruimtes, waaronder kamers en steegjes. Het vouwframe is uit één geheel opgebouwd en daardoor kunt u de vouwsteiger makkelijk alleen opbouwen en verplaatsen.

De voordelen van een kamersteiger op een rijtje

Wij sommen graag de voordelen van een kamersteiger even voor u op:

 • De kamersteiger past door een deur zonder demontage!
 • Vouwsteiger zijn eenvoudig in gebruik.
 • Ze zijn opvouwbaar en compact op te bergen.
 • Het platform is op diverse werkniveaus instelbaar, om de 28 cm verplaatsbaar.
 • De kamersteigers kunnen eenvoudig verhoogd worden d.m.v. extra opbouwframes & schoren.
 • Ze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium

Kijk gerust eens even rond op onze webshop. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan kamersteigers en kamersteiger onderdelen in ons aanbod.

Verschil werkhoogte en platformhoogte?

Platformhoogte is de maximum hoogte waarop u het platform kan plaatsen. Onder werkhoogte wordt verstaan de hoogte waarop u kunt werken als u op het platform staat.

De formule die hiervoor gebruikt wordt is platformhoogte + 2 meter = werkhoogte.

Dit is een indicatie en kan iets afwijken in de praktijk, afhankelijk van uw eigen lengte. Een gemiddeld persoon heeft een lichaamslengte van 1,75 m en kan gemakkelijk tot 2,00 m reiken.

Heeft u hier verder nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via het nummer +32 496 532 330 of via mail [email protected].

Waarom je een kamersteiger zou kopen

Er zijn verschillende redenen waarom je een kamersteiger zou kopen:

 1. Als je werkzaamheden op hoogte moet uitvoeren, biedt een kamersteiger een veilig en gemakkelijk te gebruiken platform om op te staan.
 2. Als je werkzaamheden moet uitvoeren die moeilijk te bereiken zijn, biedt een kamersteiger de mogelijkheid om gemakkelijk bij deze gebieden te komen.
 3. Als je werkzaamheden moet uitvoeren die veel tijd in beslag nemen, kan een kamersteiger helpen om deze efficiënter uit te voeren door de werknemers in staat te stellen om snel en gemakkelijk van de ene locatie naar de andere te verplaatsen zonder het werk te onderbreken.
 4. Als je werkzaamheden moet uitvoeren die anders moeilijk te doen zouden zijn zonder hulpmiddelen, kan een kamersteiger een handig hulpmiddel zijn om deze te vergemakkelijken.

Kamersteiger kopen bij Ladder-Steiger.be

Bent u geïnteresseerd in een kamersteiger van Ladder-Steiger.be? Bekijk ons assortiment aan kamersteigers op onze website en bestel ze eenvoudig. Onze kamersteigers zijn steeds direct uit voorraad ook leverbaar. Heeft u nog vragen over ons aanbod aan kamersteigers? Twijfel niet om contact met ons op te nemen via bovenstaande gegevens. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen over een kamersteiger kopen

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van een kamersteiger?

Bij het gebruik van een kamersteiger zijn er een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat je altijd een valbeveiliging hebt wanneer je op een kamersteiger werkt. Dit kan een valbeveiligingsgordel of valbeveiligingslijn zijn.
 • Gebruik altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals harde hoeden, veiligheidsschoenen en oogbescherming.
 • Zorg ervoor dat de kamersteiger op een stabiele en vlakke ondergrond staat.
 • Controleer de kamersteiger voordat je erop gaat werken om ervoor te zorgen dat hij stevig en veilig is.
 • Gebruik de kamersteiger alleen voor de doeleinden waarvoor hij is ontworpen.
 • Gebruik de kamersteiger nooit als ladder of als vervanging van een ladder.
 • Zorg ervoor dat er altijd iemand bij de kamersteiger aanwezig is om te helpen bij het op- en afstappen en om bij eventuele problemen te assisteren.
 • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke veiligheidsinstructies voor het type kamersteiger dat je gebruikt.

Welke afmetingen heeft een kamersteiger en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de juiste afmeting kies voor mijn project?

De afmetingen van een kamersteiger kunnen variëren afhankelijk van het type kamersteiger dat je kiest. De breedte van de planken kan bijvoorbeeld variëren, evenals de hoogte van de staanders.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste afmeting van een kamersteiger kiest voor je project, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 1. De hoogte van het werk: Zorg ervoor dat de kamersteiger hoog genoeg is om gemakkelijk bij het werk te kunnen, maar niet te hoog om veilig te gebruiken.
 2. De breedte van het werk: Zorg ervoor dat de kamersteiger breed genoeg is om voldoende ruimte te bieden voor de werknemers om te staan en te bewegen, maar niet te breed om stabiel te blijven.
 3. Het gewicht van het werk: Zorg ervoor dat de kamersteiger sterk genoeg is om het gewicht van de werknemers en het materiaal te dragen.
 4. De toegang tot het werk: Zorg ervoor dat de kamersteiger gemakkelijk te bereiken is en dat de werknemers voldoende ruimte hebben om op en af te stappen.
 5. De omgeving: Zorg ervoor dat de kamersteiger geschikt is voor de omgeving waarin hij wordt gebruikt, bijvoorbeeld binnen of buiten.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een kamersteiger vereist dat je voldoet aan de relevante wet- en regelgeving, zoals de Arbowet en de Bouwverordening. Zorg ervoor dat je deze wet- en regelgeving kent en dat je de juiste afmetingen kiest om aan deze vereisten te voldoen.

Hoe onderhoud ik een kamersteiger?

Om ervoor te zorgen dat je kamersteiger veilig en in goede staat blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van een kamersteiger:

 • Controleer de kamersteiger voordat je hem gebruikt op zichtbare beschadigingen of defecten. Als je iets vindt, moet je de kamersteiger niet gebruiken totdat het is gerepareerd.
 • Maak de kamersteiger regelmatig schoon, verwijder stof en vuil om te voorkomen dat dit de werking beïnvloedt.
 • Controleer de bevestigingen en verbindingen regelmatig om te zorgen dat ze stevig en veilig zijn.
 • Gebruik de kamersteiger alleen voor de doeleinden waarvoor hij is ontworpen en volg de gebruiksinstructies van de fabrikant.
 • Bewaar de kamersteiger op een droge en veilige locatie als hij niet in gebruik is.
 • Volg de onderhouds- en inspectieplan van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de kamersteiger in goede staat blijft.

Als je deze onderhoudstips opvolgt, kun je ervoor zorgen dat je kamersteiger veilig en betrouwbaar blijft en dat je kunt blijven werken zonder onnodige problemen of vertragingen.

Welke accessoires zijn beschikbaar voor gebruik met een kamersteiger?

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor gebruik met een kamersteiger, afhankelijk van het type kamersteiger en het project waarvoor je hem gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden van accessoires die vaak worden gebruikt:

 • Valbeveiligingsgordel of valbeveiligingslijn: Dit is een belangrijk accessoire om te gebruiken wanneer je op een kamersteiger werkt om te voorkomen dat je valt.
 • Handgrepen: Deze kunnen worden gebruikt om te helpen bij het op- en afstappen van de kamersteiger en om te helpen bij het behoud van het evenwicht op het werkplatform.
 • Planken: Extra planken kunnen worden gebruikt om het werkplatform te verlengen of om extra ruimte te bieden voor het opslaan van materiaal.
 • Rolsteigers: Dit zijn kleinere steigers die gemakkelijk op wielen kunnen worden verplaatst en die vaak worden gebruikt voor kleinere projecten.
 • Leuningen: Deze kunnen worden gebruikt om extra stabiliteit en veiligheid te bieden tijdens het werken op de kamersteiger.
 • Verlichting: Als je op een kamersteiger werkt in een donkere omgeving, kun je verlichting gebruiken om het werkplatform te verlichten.
 • Beschermende schermen: Dit zijn schermen die kunnen worden gebruikt om werknemers te beschermen tegen weer of wind tijdens het werken op de kamersteiger.

Lees meer

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »